Популарно образовање

Framasoft тврди да је део популарног образовног покрета: заједно развијамо наше знање и делимо своја гледишта како бисмо унапредили друштво!

Дељење искуства

Interventions

Чланови Framasoft-а редовно учествују на догађајима: радионицама, вебинарима, конференцијама, филмским дебатама... Делимо своја запажања, страхове и наде о дигиталној технологији и свету који она обликује.

Откриј у видео снимцима

Пронађи нас ускоро

Framablog

Управо на Framablog-у Framasoft се највише изражава: критике медија, саопштења удружења, интервјуи, памфлети, вести из света слободног софтвера... Трудимо се да Framablog отворимо за више облика писања и за различите госте.

Médias

Framasoft скоро никада не тражи пажњу медија, јер је то много посла! Међутим, редовно се одазивамо на позиве да поделимо своје ставове о централизацији веба или еманципаторским дигиталним праксама.

Дељење знања

UPLOAD

„Université Populaire Libre, Ouverte, Autonome, et Décentralisée“ има за циљ да допринесе (на нашој скали) да друштво буде праведније и наш свет погоднији за живот, фокусирајући се на обуку грађана од стране грађана.

Des Livres en Communs

„Des Livres en Communs“ протреса кодексе издаваштва предлажући,

након позива за пројекте, средства ауторима узводно од процеса писања, а затим објављивање књиге под отвореном лиценцом. Прва књига је тренутно у изради.

MOOC CHATONS

Овај онлајн и аутономни курс отворен је за свакога ко жели да крене ка заједничкој дигиталној еманципацији. Први модул „Интернет, зашто и како вратити контролу” обједињује наше знање о интернету, токсичној хегемонији GAFAM-а и излазима.

Учинити информације доступним

Peer.tube

Радимо са peer.tube-ом на прављењу PeerTube изложбеног простора са занимљивим и квалитетним видео снимцима. Видимо се 2023. године да видимо напредак пројекта!

Documentation

Од опште документације услуга које хостујемо до специфичне документације софтвера који развијамо (PeerTube, Mobilizon, Yakform)… Сваке године Framasoft пише, одржава и ажурира много редова текста!

Framalang

Дигитални свет понекад искључује оне који не говоре енглески. Из тог разлога, Framalang – самоуправна радна група – преводи енглеске чланке, веб-сајтове и књиге на француски. Преводи се затим објављују на Framablog-у

Учествуј у Framalang-у

Прочитај Framalang чланке

Друге повремене радње

Annuaire de médiation numérique

Framasoft је 2020. објавио директоријум бесплатне дигиталне подршке. Овај „снимак“ наводи многе профиле, од волонтера удружења за дигиталну интеграцију до професионалаца обуке за бесплатни софтвер.

– [Погледај директоријум](https://framablog.org/wp-content/uploads/accompagnement-numerique-libre-annuaire.pdf

Mémo pour le télétravail (libre !)

Framasoft свакодневно практикује рад на даљину и за то користи многе бесплатне алате. Затварање 2020. подстакло нас је да поделимо наше искуство на ту тему (чак и ако то не значи да имамо све одговоре!).

[RÉSOLU]

„[RESOLU]“ је водич састављен од практичних листова који помажу структурама социјалне економије да усвоје бесплатна и етичка дигитална решења. Заједно са „CEMÉA“ покретом, овај водич се може модификовати, побољшати и слободно дистрибуирати.